5 Aralık 2015 Cumartesi

ZEKA VE AKIL OYUNLARI

Gelişen teknoloji ile birlikte bilgiye erişmek, onu kullanmak daha kolay bir hal aldı. Bu da teknolojiyi tüketen bireyleri ,tembelleştirmeye ve her şeyin hazırına yönlendirmeye başladı. Bunun sonucunda karşımıza araştırmayan, sorgulamayan ,mantık yürütmeyen, sebep- sonuç ilişkilerini göz ardı eden bir genç nüfus oluştu.
Günümüz ailelerinden sıkça duyduğumuz ‘benim çocuğum çok zeki ama çalışmıyor’, Dikkat eksikliği var, çok hiperaktif bu nedenle derslerine odaklanamıyor, aslında çok akıllı bir çocuk’ gibi bir çok şikayet  duymaktayız. Bu kavramların içinde giderek popülerleşen zeka ve akıl sözcüklerini biraz açmak istiyorum.
Zeka kelimesi Arapça kökenli bir kelime olmakla birlikte; parlak ateş, parlaklık anlamlarına gelmektedir. Akıl kelimesi de Arapça kökenli bir kelime olup bağlamak manasına gelir.İnsanın içinde bulunduğu kainatı beş duyusuyla algılayıp anlamlandırması zeka ile olur. Yeni durum ve olaylara aktarma, anlama, öğrenme, analiz ve sentez etme yeteneği, beş duyunun ve sezginin belli bir verimlilikle kullanılması, dikkatin ve düşüncenin yoğunlaştırılması, ayrıntılara kurar ,karar verir ve bir yargıyla eylemi sonuçlandırır.
Akıl, akletmek, muhakeme etmek, hüküm çıkarmak içindir.Kabul eden veya etmeyen, yani karar, tercih eden ve seçim yapan akıldır. Çünkü akıl, irade sahibidir aynı zamanda. Zeka ise irade sahibi değildir ve sadece aklın faaliyeti için gerekli verileri toplar. Beş duyu organıyla, sezgiler ve hisler yoluyla insan bilinçaltına akan bilgileri algılar ve aklın önüne koyar. Bunların değerlendirmesini akıl yapar. Bir otomobile göre kıyaslayacak olursak, zeka motora. akıl ise direksiyona benzetilebilir. Motor çok iyi çalışabilir, ama direksiyon iyi kullanılmıyorsa motorun verimi bir fayda sağlamaz. Araç her an kaza yapabilir.
Akıl ve zeka kavramlarını açıkladıktan sonra , bu yeteneklerin geliştirilmesi için çocukların erken yaşlardan itibaren eğitimlerinde  yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik araçlara öncelik verilmesi gerekmektedir. Zeka ve akıl gelişimini sağlayan bu araçların başında Zeka ve akıl oyunları gelmektedir.

Zeka oyunları bir çok oyunu kapsamaktadır. Bunların içerisinde strateji oyunları, mantık yürütme oyunları, sözcük oyunları , mekanik oyunlar gibi bir çok çeşidini barındırmaktadır. Bu oyunların çoğu çocukların ilgisini de çektiğinden dolayı öğrenmeleri daha kolay olmaktadır. Oyun çocuk için doğal bir ortamdır ve bu ortamda çabuk öğrenir. Zeka ve akıl oyunlarının çok çeşitli olması çocukların birden fazla yeteneklerinin de gelişimini sağlamaktadır. özellikle  günümüz şartlarında çocuklarımız dijital araçların bağımlısı olmuş durumda ve bu durumdan bir çok aile muzdarip durumda. Zeka ve akıl oyunları çocuklara yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi sağlayarak onların bu bağımlılıklarını yok etmeye de yardımcı olacaktır. Şimdilik bu kadar diyelim ve ilerleyen sayılarda köşemizde bu oyundan bir kaçını tanıtıp, çocuklarımıza sağladığı faydaları hakkında bilgilere yer vereceğiz. 

27 Kasım 2015 Cuma

TEOG SINAVINDA MANGALA SORUSU

26-27 Kasım tarihlerinde yapılan ve 8. sınıf öğrencilerinin girdiği teog sınavında mangala ile ilgili bir soru çıktı. Binlerce 8. sınıf öğrencisini yakından ilgilendiren sınavda mangala ile ilgili sorunun çıkması beklenmiyordu. Okullarında akıl ve zeka oyun sınıfları olan öğrenciler bu soruyu rahatlıkla cevapladılar. Her geçen gün okullarda akıl ve zeka oyunu sınıfları açılmaya devam etmektedir. Ahşap mangala özellikle öğrenciler tarafından tercih edilmektedir. Çünkü ahşap mangala plastik malzemeye göre daha sağlıklı ve daha kullanışlı.

TEOG sınavında çıkan soru aşağıdaki gibidir;

Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan ve toplam
kırk sekiz taşla oynanan zekâ oyunu “mangala”
yenilenmiş yüzüyle meraklılarına sesleniyor.
Araştırmalar, mangalanın Orta Asya’dan beri
yaygın olarak oynandığı, Osmanlı zamanında
da varlığını sürdürdüğü ve sosyal ortamlarda
önemli bir vakit geçirme aracı olduğunu ortaya
koyuyor. Mangala, 2009’da Kültür Bakanlığı
tarafından zekâ ve strateji oyunu olarak tescil
edildi.
Bu metinde“mangala”
oyunuyla ilgili aşagıdakilerden hangisine
değinilmemiştir ?
A)Eskiden toplumsal hayatın bir parçası olduğuna
B)Yenilenerek meraklılarına sunulduğuna
C)Özellikle gençler tarafından rağbet gördüğüne
D)Tarihinin çok eskilere dayandığına

10 Kasım 2015 Salı

T TANGRAM


T Tangram ilk defa 1900 yılların başında bir reklamda kullanıldı. Bu reklam bir çay firmasına aitti. 4 parçanın bir araya getirilmesiyle reklam afişi oluşmaktadır. Daha sonra bir çok ticari işlerde  T Tangram reklam aracı olarak kullanıldı. Çözümleri verilmeyen bu çalışmalarda, çözüm için bayiniz ile irtibata geçin denilerek merak duygusu arttırılmış ve müşterilerle iletişim devam ettirilmiştir. Verilen şekillerin yapımı kolay gibi görülebilir fakat oldukça zaman alan bir oyundur. Bu nedenle’ İşkenceci’ ismiyle de anılmaya başlanmıştır.
Bazı firmalar  T Tangram parçalarından bir mektup yapıp ürünlerinin yanına koymuşlardır ve şu notu bırakmışlardır;’Lütfen bu mektup parçalarından T harfin yapınız’ .  Günümüzde eğitim aracı olarak kullanılmaya başlanan T tangram ;
PEDAGOJİK FAYDALARI:
İnsanların zihinsel potansiyelini açığa çıkartmaya yardımcı olur. Zeka gelişimine katkı sağlar. Azim ve sabır gibi değerlerin kazanılmasında etkindir. Pedagojik olarak bu oyuncaklarla meşgul olan çocukların aşağıdaki becerilerinde yükselme görülür:
GÜÇLENEN BECERİLER:

Dikkat , konsantrasyon, odaklanma, algılama, şekil-uzay konumu algısı, şekil-zemin algısı, el-göz koordinasyonu, muhakeme,mukayese, analitik düşünme , akıl yürütme, soyut düşünme, problem çözme, tüme varım , benzerlik görme , farklılık ayırma, parça-bütün ilişkilerini kurma, bütünleştirme , eşleştirme , tamamlama ,ardışıklık, merak , keşif, mucitlik , üretkenlik , yaratıcılık, hedefe odaklanma, bağımsız iş yapabilme, ince motor hareketlerde pratiklik.

HOBİ EĞİTİM DÜNYASI KİDS TURKEY OYUNCAK FUARINDA

Hobi eğitim dünyası markası 27 Ekim- 1 Kasım tariheri arasında düzenlenen kids turkey oyuncak fuarında katılımcıydı. Fuarda standımıza yerli ve yabancı bir çok oyuncak firması yoğun ilgi gösterdiler. Özellikle yerli üretim ahşap zeka oyunlarında yurt dışından ilgi yoğundu. Surakarta, dümen, fanarona, alquerkurt, mangala, reversi gibi ürünler ziyaretçilerin çok hoşuna gitti. Standımızda ziyaretçiler ile mangala oynamamız insanların dikkatini çekti. Çin malı plastik oyuncaklardan sıkılan insanlar standımızı ziyaret etmekten mutlu oldular. Fuar esnasında bizi yalnız bırakmayan tüm müşterilerimize gönülden teşekkür ederiz.
Aşağıda fuarda en çok ilgi çeken bazı ürünlerin resimlerini paylaşacağım. Yeni fuarlarda görüşmek üzere.









24 Ekim 2015 Cumartesi

ZEKA VE STRATEJİ OYUNLARI- ALQUERKURT

Hobi Eğitim Dünyasından zeka ve strateji oyunları serisi. Aşağıda Hobi Eğitim Dünyası markasının piyasaya yeni çıkardığı zeka ve strateji oyunlarından Alquerkurt zeka ve strateji oyununun görsellerini bulacaksınız. Eğlenceli ve eğitici bir zeka oyunu olan Alquerkurt ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırtasiyelerden Alquerkurt ürününü temin edebilirsiniz. Ayrıca Hobi Eğitim Dünyasının internet sitesinden de alabilirsiniz. Alquerkurt oyunu dama mantığı ile geliştirilmiş olan bir oyundur.



23 Ekim 2015 Cuma

ZEKA VE STRATEJİ OYUNLARI- FANARONA

Hobi Eğitim Dünyasından zeka ve strateji oyunları serisi. Aşağıda Hobi Eğitim Dünyası markasının piyasaya yeni çıkardığı zeka ve strateji oyunlarından Fanarona zeka ve strateji oyununun görsellerini bulacaksınız. Eğlenceli ve eğitici bir zeka oyunu olan Fanarona ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırtasiyelerden fanarona ürününü temin edebilirsiniz. Fanarona oyunu dama mantığı ile geliştirilmiş olan bir oyundur.



ZEKA VE STRATEJİ OYUNLARI- SURAKARTA

Hobi Eğitim Dünyasından zeka ve strateji oyunları serisi. Aşağıda Hobi Eğitim Dünyası markasının piyasaya yeni çıkardığı zeka ve strateji oyunlarından surakarta zeka ve strateji oyununun görsellerini bulacaksınız. Eğlenceli ve eğitici bir zeka oyunu olan surakarta ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırtasiyelerden surakarta ürününü temin edebilirsiniz.


SURAKARTA ZEKA VE STRATEJİ OYUNU


2 Ekim 2015 Cuma

BRAİN STORM BEYİN FIRTINASI ZEKA GELİŞTİREN BLOKLAR

Hobi Eğitim Dünyası markasından yeni bir ürün daha; BRAİN STORM BEYİN FIRTINASI ZEKA GELİŞTİREN BLOKLAR. Tamamen ahşap bloklardan oluşan zeka geliştiren bir oyun seti.



Beyin Fırtınası, 15 adet farklı şekil ve renkteki ahşap bloklar ile kitapçıktan oluşan bir zeka oyunudur. Bu bloklar ile değişik kombinasyonlarda birçok desen, figür hatta 3 boyutlu şekiller elde edebilirsiniz. Bu işlemler esnasında mantıksal düşünmeyi öğrenir, matematiksel kavramları tanırsınız. Sorun çözme yetinizi geliştirmeye yardımcı olur, şekil ve renkleri tanımanıza ve zeka gelişimine olumlu katkıda bulunur. Beyin fırtınası oyunu öğrenme becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Bu Bloklarla 100 den fazla değişik şekil oluşturabilirsiniz. Sonuçta hayal dünyasının sınırı yoktur. Beyin fırtınası 4 farklı görev seviyesine sahiptir; başlangıç, orta, ileri ve uzman.
Beyin fırtınası oyunu orjinal kutusunda ve ambalajında satılan bir oyun. Oyun kutusunun içerisinde çeşitli seviyelerde problemlerin ve çözümlerin olduğu bir kitapçıkta var. İsterseniz o kitapçıktaki şekilleri isterseniz de daha farklı şekilleri yapabilirsiniz.



Beyin fırtınası zeka geliştiren bloklar ile balık, araba, şemsiye, gökdelen, kelebek, çufçuf tren, gemi, yengeç, roket, saray, çam ağacı gibi şekiller yapabilirsiniz. İlk bakışta basit bir oyun gibi gözüken beyin fırtınası zeka geliştiren bloklar ile oynamaya başladığınız zaman hiç de öyle kolay bir oyun olmadığını anlayacaksınız.


1 Ekim 2015 Perşembe

DOKUZ TAŞ ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Yeni nesil pek bilmez dokuz taş oyununu. Eskilere dokuz taş dediğiniz zaman, toprağa çizerek çakıl taşları ile oynadıkları oyun akıllarına gelir. Böylece onları çocukluklarına götürmüş olursunuz. Cep telefonlarının ve bilgisayar oyunlarının olmadığı zamanlarda çocuklar dokuz taş, üç taş gibi oyunlar oynarlardı. Bu oyunların güzelliği ise evlerde tek başlarına oynanan oyunlar olmaması. Sokakta arkadaşları ile birlikte oynan oyunlardı. psikolojik hastalıkların pek bilinmediği zamanlardı. Çocuklar küçük şeyler ile mutlu olabiliyorlardı.

Hobi Eğitim Dünyası akıl ve zeka oyunları alanında uzmanlaşmış bir firma. Nostaljik oyunları yeni nesil ile buluşturmayı amaçlayan Hobi Eğitim Dünyası Ahşap dokuz taş oyununu tüm çocukların ve yetişkinlerin hizmetine sunmakta. Çocukluğunu özleyen herkesin alıp evde çocukları ile birlikte oynayabilecekleri basit bir oyun.

Dokuz taş oyununun oynanması ve kuralları çok basit. Oyun iç içe 3 kare ve bu karelerin orta noktalarının birleştirildiği çizgilerden oluşan bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Oyun tahtası üzerinde oluşan 24 kesişim noktasında 9 ar taş ile oynanır. 2 kişi ile oynanan bir oyundur. Oyunda amaç 3 taşı aynı hizaya getirmektir. Bu üç taş yatay ve dikey olarak bir araya getirilebilir. Aynı zamanda rakibin taşlarının arasına taşlar koyarak rakibin aynı hizada 3 taş koymasını engellemektir. 2 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder. Oyuna ilk başlayan oyuncu herhangi bir noktaya taş koyarak oyuna başlar. Daha sonra sıra rakibe geçer ve rakip oyuncu bir taş koyar. Her iki oyuncunun elindeki 9 taş bitene kadar oyuncular ellerindeki taşları sırası ile oyun tahtasına bırakırlar. Bu sırada oyunculardan herhangi birisi yatay ve dikey olarak 3 taşı aynı hizaya getirmiş ise rakibinin bir taşını alır. Rakibinin 3 lü bir sırası var ise sıra bozulmaz, 3 lü olmayan taşlardan birisi alınır. Ancak 3 lü sıraların dışında başka taşı yoksa 3 lü sırayı bozarak taş  alınır. Çapraz olarak yapılan üçlü sıralar geçersizdir. Oyuncular ellerindeki 9 taşı oyun alanına koymadan oyun alanındaki hiç bir taşı oynatamazlar. Oyuncular oynadıkları taşı oynamak zorundadırlar.

Tamamen ahşap malzemeden üretilmiş olan dokuz taş oyununun taşları da ahşaptır. Sağlığa zararlı hiç bir madde içermez. Günümüzde ahşap, organik oyuncaklar çok popüler. Ebeveynler çocuklarının plastik oyuncaklar ile oynamalarını tercih etmiyorlar artık. O nedenle ahşap oyuncaklar tercih sebebi oluyor. Bir de bu ahşap oyuncaklar eğitici ve öğretici oldu mu mükemmel bir ürün ortaya çıkmış oluyor.

22 Eylül 2015 Salı

AHŞAP NE KADAR ZEKİSİN OYUNU

Hobi Eğitim Dünyası markasından yeni bir ürün daha piyasaya çıktı; ahşap ne kadar zekisin oyunu.
Ne kadar zekisin oyunu 25 seviyeden oluşan bir zeka ve akıl oyunu olup, çocukların ve yetişkinlerin ne kadar zeki olduklarını ölçme imkanı sağlayan bir oyundur. Türkiye'de zeki ve sağlıklı nesillerin yetişmesini dert edinen Hobi Eğitim Dünyası markası, zeki çocukların tespiti ve eğitimi için ne kadar zekisin oyununu üretmiştir. Tamamen ahşap malzemeden üretilen oyun yerli üretimdir. Ne kadar zekisin oyunundaki ahşap malzemeler N71 kriterlerine uygun gıda boyası ile boyanmıştır ve sağlığa zararlı madde içermez.

Ne kadar zekisin oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanmaktadır. Oyun özel kutusunda ve ambalajında www.hobiegitimdunyasi.com  internet sitesinde satışa sunulmuştur. Oyun paketinin içerisinde farklı renklerde ve şekillerde 6 adet geometrik cisim vardır. Ayrıca oyun tahtası üzernde 1 den 25 e kadar rakamların olduğu kare bir kitapçık vardır. Oyunda amaç belirtilen rakamı boş bırakacak şekilde oyun tahtasının tamamını renkli geometrik şekiller ile tamamlamaktır. İlk bakışta basit bir tangram oyunu olarak gözükebilir fakat öyle değildir. Farklı düşünebilme ve farklı görebilme yetilerini çokça çalıştırmak gerekmektedir. Beyin çoğu zaman insanı belli şekilde bakmaya yönlendirmektedir. İşte Ne kadar zekisin oyunu farklı bakabilmeyi geliştiren bir oyundur.
Tek kişi ile oynanan bir oyun olduğu gibi 2 kişi ile de oyanan bir oyundur. Arkadaşlar arasında turnuvaları dahi düzenlenebilecek bir oyun. Sade çocuklar değil yetişkinlerin de rahatlıkla ve zevk alarak oynayabilecekleri bir oyun.
Anaokullarında ve kreşlerde çocukların eğitimde oynatılabilecek sıradışı bir oyun. Oyunun okullar için güzel olan tarafı ise seviyeli olması. Her derste bir seviye yaptırılarak 25 ders boyunca oynatılabilecek ve müfredata konabilecek bir oyun.

21 Eylül 2015 Pazartesi

FANARONA ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Fanarona zeka ve strateji oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanan bir streteji oyunudur. Tüm dünyada çokca bilinen ve oynanan bir oyundur. Iphone ve andorid uygulaması şeklinde oyunları da mevcut. Fakat maalef ülkemizde fazla bilinen bir oyun değil. Hobi Eğitim Dünyası olarak fanarona oyununu ülkemizde yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız. Ayrıca çocuklarımızı bilgisayar ve telefon bağımlılığından kurtaracak şekilde tasarlıyoruz bütün oyunlarımızı. Fanarona oyunu da bu tarz oyunlardan sadece birisidir.

Oyun 2 kişi ile oynanan bir oyundur. Oyunda 22 adet siyah ve 22 adet beyaz oyun taşı mevcuttur. Oyuna genelde beyaz taşlara sahip oyuncu başlar. Bütün taşlar oyun tahtasına yerleştirildikten sonra oyuna başlanır. Oyun tahtası üzerinde dikdörtgen bir oyun alanı mevcuttur. Taşlar oyun kutusunun üzerinde gösterildiği şekilde dizilir.

Oyunda amaç rakibin tüm taşlarını yemek veya rakibi taşlarını hareket ettiremeyeceği şekilde sıkıştırmaktır. Oyun taşları sadece çizgi üzerinden boş olan komşu bir noktaya hareket ettirilebilir.
Oyunda taş yemek zorunludur.


19 Eylül 2015 Cumartesi

KAPAN ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Hobi Eğitim Dünyası markasından yeni bir zeka ve strateji oyunu; KAPAN.  Oyunun ismi vurucu ve dikkat çekici. Kurt kapanı nı andırdığı için savaş oyunu algısı oluşabilir fakat öyle değil. Kapan oyunu 2 kişi ile oynanan bir strateji oyunu. Oyunun ambalajlı ve şık kutusu insanların merakını cezbediyor. Tamamen yerli üretim olan Kapan Oyunu ahşap malzemeden üretilmiştir. Sadece oyun taşları plastiktir. Oyunda 28 adet siyah ve 28 adet de beyaz taş vardır. Belli oyun kurallarına göre oynanır ve rakibin taş sayısını 3 e düşüren oyuncu oyunu kazanır. Oyunda amaç alan elde etmektir. Fakat alan elde etme rakip taşlarını yemek için gerekli. Yani en çok alan elde eden oyuncu oyunu kazanır diye bir kural yok. Oyunda 42 adet kare bulunmaktadır. 
Sırası gelen oyuncu çizgilerin kesiştiği herhangi bir noktaya taş yerleştirir. Oyuncuların ellerindeki taşlar bitene kadar bu şekilde taş yerleştirmeye devam edilir. Bütün taşlar yerleştirildikten sonra oyuncular elde ettikleri kareleri saymaya başlarlar. Elde edilen her kare için rakibin bir taşı oyun dışına çıkarılır. Bu işlem yapılırken oluşmuş kareler bozulamaz. Ondan sonra taşları yatay ve dikey hareket ettirerek kare oluşturmaya çalışırlar. her kare oluşturulduğunda rakibin bir taşı dışarı çıkarılır. Oyunu oynamak bu kadar basit. 3-99 yaş grubunda herkesin oynayabileceği bir oyundur.

Özellikle okullarda turnuvası düzenlenebilecek bir oyundur. Kapan strateji oyunu olmanın ötesinde bir dikkat oyunudur aynı zamanda.

Kapan oyununu seçkin mağazalardan ve www.hobiegitimdunyasi.com sitesinden temin edebilirsiniz.

SURAKARTA TAKTİK VE STRATEJİ OYUNU

Surakarta oyununun ismini ilk defa duyanlar, uzak doğu dövüş sanatlarından bahsediliyor sanabilir. Aynı zamanda Endonezya'nın bir şehri olan Surakarta ile bağlantı kurabilirler. Surakarta oyunu Endonezya merkezli bir taktik ve strateji oyunudur. Surakarta oyunu oynanış olarak ülkemizde popüler olan dama oyununa benzemektedir. Türkiye'de Hobi Eğitim Dünyası markası ile satılmaktadır. Hobi Eğitim Dünyası markasının zeka ve strateji oyunlarından sadece birisidir.

Surakarta özel oyun tahtası üzerinde oynanan bir strateji oyunudur.
12 beyaz ve 12 siyah taş ile oynanmaktadır.
Oyunda amaç rakibin tüm taşlarını oyun dışına çıkarmaktır.

Okullarda turnuvaları yapılabilir. Çocukların ve yetişkinlerin oynamaktan zevk alacakları bir oyundur. Surakarta ile tanışan oyunun bağımlısı olacaktır ve sürekli oynamak isteyecektir.

Surakarta taktik ve strateji oyununu kırtasiyelerden ve www.hobiegitimdunyasi.com adresinden temin edebilirsiniz.


17 Eylül 2015 Perşembe

Paş Tamamlama Kartları 3 parçalı

Hobi eğitim Dünyası markasından okul öncesi yaş grubuna hitap eden eğitici bir oyun. Evde, okulda çocukların zevk alarak oynayabilecekleri bir ürün. Paş tamamlama kartlarının bir özelliği de oynarken aynı zamanda öğretmeyi de amaçlıyor olmasıdır. Her anne ve baba için çocuklarının yeni bir şey öğrenmesinin mutluluğu tarif edilemez.  Bu kartlar ile çocuklarınız sevimli bir ahçı kanguru ile tanışacak ve kanguru hayvanını öğrenmiş olacaktır. Oyun kartlarına hayvanların çocukların seveceği tarzda çizilmesi çocukların hayal dünyalarını da zenginleştirecektir. Yine aynı şekilde ressam bir sincap ile tanışacaklardır. Başka bir kartta hemşire tavşanı öğreneceklerdir.

Oyunda 11 farklı oyun kartı bulunmaktadır. Bu 11 farklı kart 11 farklı hayvanı öğrenme anlamına geliyor.  Bu hayvanlar; köpek, tavşan, inek,zürafa,ayı,sincap,fare,panda, kanguru, gergedan ve futbol oynayan çocuk.

Paş Tamamlama kartları oyunu 6 kişiye kadar kişi ile oynanabilen bir oyundur.

Oyunda amaç dikkat yöneltme ve eşleştirme becerilerini geliştirmektir. Bu oyun kartları ile çocuklarınız dikkatlerini kartlara verip sevimli hayvanları tamamlayacaklardır.

15 Eylül 2015 Salı

Reversi Taktik Ve Strateji Oyunu www.hobiegitimdunyasi.com

Hobi Eğitim Dünyası

Hobi eğitim dünyası akıl ve zeka oyunları alanında piyasada ürün çeşitliliği ve kalitesi ve fiyatları ile önemli bir yere sahip firmadır. Özellikle ahşap malzemeler konusunda uzmanlaşmıştır. Plastik malzemelerin sağlıklı ve doğal olmaması hobi eğitim dünyasını ahşap malzemelere yöneltmiştir.


Çocuklarımız ve gençlerimiz hayattaki en büyük zenginliğimizdir. Çocuklarımıza yaptığımız yatırım ne kadar yaparsak yapalım yine de azdır.  Bu durumun farkında olan hobi eğitim dünyası her geçen gün ürün çeşitliliğini artırma hedefindedir. Sağlıklı ve zeki çocuklara sahip bir toplumun istikbali de parlaktır.

Bir hayal kur, çünkü hayalindir seni değerli kılan diyerek beşikten mezara bütün insanların hayal kurmalarına ve hobi sahibi mutlu insanlar olmalarına hizmet eder. Mutlu ve huzurlu nesiller toplumun huzurunun da temel kaynağıdır.


Hobi Eğitim Dünyası çocukların eğlenirken öğrenmelerini ve aynı zamanda öğrenirken eğlenmelerini amaçlar.

Hobi Eğitim Dünyası ürettiği bütün oyunların amacı, çocukları hayata hazırlamaktır.

İlhamımızı eskilerden alarak daha yenilikçi, daha kaliteli ve daha geliştiren oyuncaklar üretmekteyiz.

Nesilden nesile aktarılacak dede-nine, anne-baba ve çocukların bildiği ve oynadığı oyunlar üretmekteyiz.









 

14 Eylül 2015 Pazartesi

Pentago Strateji Ve Zeka Oyunu www.hobiegitimdunyasi.com

Rider cesur Şövalye www.hobiegitimdunyasi.com

ALQUERKURT ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

                                ALQUERKURT ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Alquerkurt zeka ve strateji oyunu Hobi Eğitim Dünyası markasının yeni zeka  oyunlarından sadece birisidir. Alquerkurt zeka ve strateji oyunu sadece çocuklarınun değil aynı zamanda yetişkinlerin de oynayabileceği bir zeka oyunudur. Bu oyun Dama oyununun atası olarak da bilinir. Ülkemizde dama oyununa olan ilgi aşikardır. Maalesef alquerkurt zeka oyunu dama oyunu kadar bilinirliğe sahip bir oyun değil. Eminim ki insanlar alquerkurt oyunu oynamaya başladıktan sonra, aynı dama oyununda olduğu gibi çok sevilecek ve herkes tarafından zevkle oynanacaktır. Alquerkurt oyunu, okullarda, evde, kafelerde ve aklınıza gelebilecek her yerde oynanabilecek bir oyundur. Toplumumuzun gelişmesi için bence kahvelerde tavla, okey gibi oyunların yanında alquerkurt gibi zeka oyunları da oynanmalıdır. Alquerkurt oyunu 3000 yıllık bir geçmişe sahip olmasına rağmen maalesef insanlar tarafından pek bilinmiyor. Hobi Eğitim Dünyası kadim zeka oyunları gün yüzüne çıkarıp insanların hizmetine sunmaktadır.

Alquerkurt Zeka Ve Strateji oyunu nasıl oynanır?

Oyun özel oyun tahtasında 12 şer adet taş ile 2 kişi ile oynanır.

Taşların oyun tablasındaki renkli köşelere yerleştirilmesi ile oyun başlar.

Oyunda amaç rakibin tüm taşlarını ele geçirmektir.

Oyuna ilk başlayacak oyuncu kura ile belirlenir.

Oyuncu rakip taşın üzerinden atlayarak rakibin taşını oyun dışına çıkarır.

Oyuncu taşlarından birini komşu boş bir hücreye bir birim hareket ettirir.

Oyunda taş yemek zorunludur ve birden fazla taş yemek söz konusu ise taşların hepsi yenir.

Oyunda taşı kalmayan oyuncu oyunu kaybeder.

Oyuncu kendi taşı üzerinden atlayamaz.

Eğer bir taş tahtanın karşı tarafına ulaşırsa (son sıraya) başka bir hamle yapamaz ve oyunun sonuna kadar orada durmak zorundadır.





4 Eylül 2015 Cuma

Rider Cesur Şövalye Oyunu

Rider cesur şövalye oyunu strateji ve taktiksel bir savaş oyunudur. Oyun özel kutusunda ve ambalajında 3- 99 yaş grubuna hitap eden bir oyundur. Rider oyunu hobiegitimdünyasi'nın diğer ürünlerinden farklı olarak tek kişi ile oynanan bir oyundur.
Oyunun kutusunda 4 adet kırmızı ve 4 adet mavi şövalyeler vardır. Kırmızı şövalyeler düşman askerlerini temsil ederken mavi şövalyeler kendi askerlerimizi temsil eder. Ayrıca oyun kutusunun içerisinde 4 adet orta çağ kale surlarını temsil eden surlar vardır.
Rider cesur şövalye oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Oyunda  5 level  vardır. Bu leveller; starter, junior, expert, master.  Oyun kutusunun içerisinde özel bir oyun kitapçığı vardır.
Kitapçıkta kolaydan zora doğru sıralanan 60 level vardır. Ayrıca kitapçığın sonunda bu levellerin çözümleri de mevcuttur.
Oyunda amaç mavi şövalyeleri kale duvarlarının içerisinde güvenliğe almaktır. Aynı zamnda kırmızı düşman şövalyelerini kale duvarlarının dışında bırakmaktır.


Oyunun Kuralları
1        Bir görev(oyun) seç. Kırmızı şövalyeleri (düşman) ve mavi şövalyeleri (senin şövalyelerin) oyun tahtasına görevde belirtildiği şekilde yerleştir
            Başlangıç düzeyinde çok iyi bir başlangıç yapabilmen için sana bir veya iki duvar verilir.
2          Tahtadaki girintileri kullanarak bir rehber/kılavuz olarak duvarların yerini belirle, böylece kırmızı şövalyeler dışarıda kalacak ve mavi şövalyeler ise kale duvarları içinde kalacak.
·         Bir mavi şövalye yalnızca her taraftan duvarlarla çevrelendiği zaman şehir duvarları içinde güvenlidir. Güvenli bölge küçük (mesela, sadece şövalyenin durduğu nokta kadar) veya büyük olabilir.
·         Mavi şövalyelerin hepsinin şehrin aynı bölümünde olması gerekmez, her biri ayrı güvenli bölgelerde olabilir.
·         Kırmızı şövalyeler asla tamamen duvarlarla çevrelenmemelidir. Fakat onlar en azından tek bir taraftan açık olan kısmen kapalı bir bölgede durabilir.
·          Tahtadaki girintiler düşmanlar için ekstra engeller değildir. Onlar sadece duvarları muhafaza etme rolüne sahiptir.
·         Her bir duvar tahtadaki girintilere tamamen uymalıdır/denk gelmelidir. Eğer uymazsa, geçerli bir pozisyona yerleştirmediğinden, onu ileride kullanmak üzere duvarında bırakabilirsin.
·         İki duvarı girintilerin kesiştiği yerde birbiriyle buluşacak şekilde yerleştirebilirsin fakat bir duvarı aynı zamanda o denk gelmeyeceği için, bir kuleye karşı(sına) (gelecek) yerleştiremezsin.
·         Şehrin büyüklüğü ve küçüklüğü önemli değildir.

3-      Yalnızca bir doğru çözüm vardır. Diğer çözümlerin hepsini oyun kitapçığının arkasında bulabilirsin.


3 Eylül 2015 Perşembe

Manyetik Kum Saati









                                                          MANYETİK KUM SAATİ
kum saatleri ile oynamışızdır. Kumların akışını izlemek ayrı bir zevk olsa gerek. Kum saatleri çok eski zamanlardan beri kullanılan bir alet. Eskiden modern saatler kullanılmadan önce, insanların hayatlarında çok önemli yer işgal etmekteydi. Hobi eğitim dünyası eğitim ile oyunu birleştiren ürünler sunmaya devam edecek. Manyetik kum saati de bunlardan birisi. Manyetik kum saati magnetizma ve manyetik alan konularının öğrenilmesinde kullanılabilir. Fizik dersinin en zor konularından magnetizma konusunu anlatmak artık öğretmenler için daha kolay. Manyetik kum saati ile manyetik alan nasıl oluşur sorusunun cevabını öğrenecekler.


Estetik görünümü sayesinde evde, ofiste masa üstü süsü olarak da kullanılabilir.
Manyetik kum saatini mıknatıslı özel tahtasına koyduğunuz zaman saatin içindeki demir tozlarının manyetik alana göre döküldüğünü göreceksiniz. Manyetik kum saatinin içerisinde demir tozları vardır. Aynı zamanda özel tahtasına koymadığınız zaman demir tozlarının normal kumdan hiç bir farkının olmadığını göreceksiniz.

2 Eylül 2015 Çarşamba

Ahşap Bingo Oyunu

Ahşap Bingo oyunu rekabete dayalı bir strateji oyunudur. İki kişi ile oynanır. Bingo oyunu ile eğlenceli dakikalar geçireceksiniz. Oyun tamamen ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırmızı ve yeşil renk oyun pulları vardır. Toplmda 42 adet oyun pulu vardır. Oyuna başlayacak oyuncu kura ile belirlenir. Oyunda amaç aynı renk 4 adet pulu yatay, dikey veya çapraz olarak yan yana getirmektir. Yan yana getiren ilk oyuncu oyunu kazanır. Oyuncu kendisi pulları yan yana getirmeye çalışırken, aynı zamanda rakibinde yan yana getirmesini engellemelidir. Bingo oyununun özel bir oyun tahtası vardır. Pulların kaybolmaması için özel bir bölme vardır. Hedef 4 oyunu olarak da bilinir. Okullarda, anaokullarında zeka ve strateji oyunu olarak oynatılmaktadır. Taşları dizerken belli bir taktik ve stratejiye göre dizmek gerekmektedir. Aksi taktirde oyunu kazanma şansı çok az olur. Oyunda taktik ve stratejiler rakip oyuncuya göre belirlenir büyük oranda.

Sadece strateji oyunu değil aynı zamanda, tabu, monopoly gibi eğlence oyunu olarak da kullanılır. Ailecek yada arkadaşlarla ekip halinde oynayacağınız eğlenceli bir oyundur.


31 Ağustos 2015 Pazartesi

AHŞAP DEDEMİN EVİ

                                                   AHŞAP MODEL DEDEMİN EVİ


Ahşap dedemin evi 93 parçadan oluşan bir sök tak model evdir. Çocukların sanatın ve şekillerin dünyası ile tanışmasına katkı sağlar. Bu üst düzey eğitim materyali konsantrasyon ve denge gelişimini sağlar. içerisindeki ahşap parçaların yeni yapılar yapmaya sağladığı olanaklar, çocuklarda birçok bilişsel ve pskolojik gelişimin gelişmesini sağlar. Mimar sinan da dahil olmak üzere, tüm dünyadaki büyük mimarlar küçük yaşlarda iken, ahşap ve taş parçalar ile oynamışlardır. Bu büyük mimarlar çocukken oynadıkları bu oyunlar ile kendilerini geliştirmişlerdir. Dedemin evi geleceğin mimarlarını yetiştirmek için tasarlanmış bir oyundur.


Çocuklarda gelişimin en önemli etkeni çocuk merkezli eğitimdir. Çocuk merkezli eğitimde ise montessori eğitim yöntemi dünyaca ünlüdür. Montessori eğitim metodunda çocuk parçalara dokunarak, hissederek öğrenir. Büyüklüğü, küçüklü, ağırlığı ve hafifliği hissederek öğrenirler. Ahşap Dedemin Evi montessori eğitim metodunu destekleyen bir oyuncaktır.



Çocuklar isterlerse ürünün katolğunda yer alan modellleri, isterlerse kendi hayal dünyalarındaki modelleri yapabilirler. Bu eğitici oyunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Unutmamak gerekir ki hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çocukların hayal gücünü geliştirmek, çocuklara vereceğiniz bilgilerden daha kıymetlidir.








29 Ağustos 2015 Cumartesi

Ahşap Dünya Haritası Bayraklı








Hepimiz küçükken harita üzerinde ülkeleri bulma oyunu oynamışızdır. Sürekli oynayanlar için artık zevkli bir oyun olmaktan çıkmıştır; çünkü dünya üzerindeki bütün ülkelerin yerini biliyordur artık.
Fakat üniversite okuyup Liberyanın dünya üzerinde nerede olduğunu bilmeyen insanları görünce, küçük yaşlarda oynatılan harita oyununun önemi ortaya çıkmaktadır.


Üniversitede iken bir final sınavında, arkadaşımızın birisi tunusun Akdeniz'e kıyısı olup olmadığını bilmediği için soruyu cevaplayamamıştı.


Bu ahşap dünya haritası oyunu ile çocuklarınız ülkelerin dünya üzerindeki yerlerini, kıtaların yerlerini öğreneceklerdir. Ayrıca ülkelerin üzerine bayrak dikme oyunu ile ülkelerin bayraklarını da öğrenmiş olacaklardır. Ahşap Dünya Haritası oyunu bireysel olarak oynanabileceği gibi iki kişi ile de oynanabilir.


Özellikle ana okulları ve kreşlerde eğlenceli bir eğitim materyalidir. Her çocuk eğlenerek oynayacaklardır. Unutmamak gerekir ki oynarak öğrenilen bilgi kalıcı bilgidir.


28 Ağustos 2015 Cuma

Reversi Oyunu Nasıl Oynanır ?

Reversi oyunu 2 kişi ile oynanan bir taktik ve strateji oyunudur. 64 adet bir yüzü siyah diğer yüzü beyaz renkte pullar ile oynanır. 64 kareden oluşan özel bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Reversi oyun tahtasının plastik, ahşap ve manyetik çeşitleri vardır. Hobi Eğitim Dünyasında manyetik ve ahşap reversi çeşitlerinin her ikisinden de mevcuttur. Oyun rekabete dayalı ve son ana kadar kimin kazanacağı belli olmayan bir oyundur. O nedenle erken sevinmek akıllıca bir iş olmaz. Reversi oyunu taktik ve stratejinin ötesinde bir sabır oyunudur. Son ana kadar soğuk kanlı olup oyundan kopmamak gerekir. Oynayan oyuncuların bağımlısı olacakları bir oyundur. Biz iş yerinde boş kaldığımız zamanlarda kendimizi oyun oynarken buluyoruz.

Oyuna başlarken oyunun ortadaki 4 noktasına siyah ve beyaz olacak şekilde yerleştirilir. Daha sonra oyuna başlayacak oyuncu kura ile belirlenir. Oyunda temel nokta rakibinin taşlarının rengini kendi rengine çevirmektir. Eğer oyuncu rakip oyuncunun taşlarının rengini çeviremiyorsa hamle yapamaz ve sıra rakip oyuncuya geçer. Oyun taşları yatay, dikey ve çaprak olarak konabilir. Taşların konabilmesinin tek kuralı vardır rakip oyuncunun taşının rengini kendi rengine çevirmektir.
Örneğin beyaz renkli oyuncu hamle yapabilmesi için , siyah renkli oyuncunun taşını veya taşlarını iki beyaz taşın arasına almak zorundadır.
Oyunda önemli noktalardan bir tanesi de köşeleri ele geçirmektir. Köşeleri ele geçiren oyuncu her zaman avantajlıdır.

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Matranç Matematik Satrancı

Oynadıkça öğrenin; öğrendikçe eğlenin.
Matematiği bilen bilmeyen herkesin ortak eğlencesi olan Matranç (matematik satrancı), strateji ve taktik içeren bir zeka oyunudur.
İki kişi ile oynanır ve karşılıklı hamleler esasına dayanır.
Oynamak için matematik bilgisi gerektirmez.
Genius Academy uzmanları tarafından entelektüel bir bakış açısıyla geliştirilmiş olan bu oyun; kurgusu, tasarımı ve mantığı ile dünyada bir ilktir.
Zarı atarsın, rengini seçersin, hedef sayını belirlersin, işlem sayılarını kullanarak hamleni yaparsın ve rakibinin hedef sayısını yakalamaya çalışırsın.
Yakalayamıyorsan da kaçarsın.
Taktik yaparsın, strateji belirlersin ve sen tüm bunları yaparak eğlenirken farkında olmadan matematiksel  zekanı da geliştirmiş olursun.
Sadece Matematiksel zekanı mı? Hayır! Dikkatini, konsantrasyonunu, hafızanı ve daha neler neler... Haydi bakalım, oyuna başla. "İyi olan kazansın."


·1 Adet Matranç  Tahtası
·2 Adet Matranç Taşı
·1 Adet Matranç Zarı
·1 Adet Matranç Tablosu

MATRANÇ OYUNU NASIL OYNANIR?
Matranç Tahtası :
Üzerinde 10’dan 153’e kadar Hedef Sayılar bulunan kare oyun tahtasıdır. Hedef Sayıların etrafında ise 1 ile 9 arası İşlem Sayıları bulunmaktadır. Hedef Sayıların 10’dan 89’a kadar olanlarının ortasında kare, 90’dan 153’e kadar olanlarının ise daire işareti bulunmaktadır. Matranç Tahtasındaki Hedef Sayıların dizilimi Mavi Üçgenli Köşe’den Kırmızı Üçgenli Köşe’ye Doğrudur. Matranç tahtasının tam ortasında bulunan Matranç logosu oyuna başlama noktasıdır. Oyuncular, oyunu başlatmak için zar atışı yapar ve büyük atan oyuncu taşını bu noktadan alarak oyuna başlar.
Oyuna zar atışı ile başlanır. Yüksek atan oyuncu Mavi veya Kırmızı Köşe’den birini seçer ve aynı renkteki Matranç Taşını istediği bir hedef sayının üzerine koyar. Rakibinin de bir hedef sayıya taşını koymasının ardından ilk işlem hamlesini yapar ve sıra rakibe geçer. Yapmış olduğu işlem sonucunda rakibinin üzerinde durduğu hedef sayıyı bulan oyuncu oyunu kazanır.


22 Ağustos 2015 Cumartesi

PENTAGO OYUNU

Pentago strateji ve zeka oyunu dünyanın bir çok ülkesinde çocuk eğitiminde zihinsel becerilerin gelişmesi için kullanılmaktadır. Çocuk eğitiminde kullanılan çok önemli bir materyaldir. Hobi eğitim dünyası olarak eğlenerek öğren sloganı ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çünkü unutmamak gerekir ki eğlenerek öğrenilen bilgi kalıcı bilgidir. Çağımızın önemli problemlerinden birisi de çocuklara bir konuyu öğretme sıkıntısıdır. O nedenle bütün eğitimciler çocukların eğlenerek öğrenmesi konusunda hemfikirler.
Pentago strateji ve zeka oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanmaktadır. Vikinglerin icadı olan bu oyun isveç menşeyli olarak kabul edilmektedir. Oyun tahtası üzerinde 360 derece dönebilen 4 bölme vardır. bu bölmeler 3x3 9 çukurdan oluşmaktadır. Oyun 18 beyaz ve 18 siyah taş ile 2 kişi tarafından oynanmaktadır. Oyunda amaç aynı renk 5 adet taşı yatay, dikey veya çapraz olarak aynı sıraya koymaktır.

İlk bakışta çok basit bir oyun gibi algılanmak ile birlikte hiç de öyle bir oyun değildir. Sürekli uyanık ve tetikte olmayı gerektiren bir oyundur pentago oyunu. Bir oyuncunun oyunu kazanabilmesi için, birkaç hamle sonrasını görerek ona göre taktik ve strateji geliştirmesi gerekmektedir. Aksi taktirde oyunu kazandım diye düşünürken bir anda oyunu kaybetmesi muhtemeldir.

Pentago oyununu zorlaştıran ve aynı zamanda oyunu eğlenceli kılan, oyun tahtası üzerindeki 4 bölmenin sürekli dönmesidir. Oyunun oynanışı çok basittir. her oyuncu sırası gelince 1 taşı oyun tahtasına koyar ve bölmelerden birisini 90 derece çevirir.

Anne babaların dikkat etmesi geren bir konu ise 3 yaş altı çocuklar için uygun bir oyuncak değildir.
Çünkü küçük misketler içerdiğinde yutma ve boğulma tehlikesine neden olabilir. Onun haricinde her yaş grubundan insanın oynabileceği bir oyundur.

8 Ağustos 2015 Cumartesi

DÜMEN ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

                                                DÜMEN ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Dümen oyunu özel oyun tablasında 16 şar taşla 2 kişi tarafından oynanan bir strateji oyunudur.
Taşların oyun tablasındaki dairesel hücrelere yerleştirilmesi ile oyun başlar.
Oyunda amaç rakibin taş sayısını 3 e indirmektir.
Taşlar ileri, geri, sağa veya sola doğru çizgi üzerinde boş olan komşu hücreye hareket ettirilir.
Oyuncu rakip taşın üzerinden atlayarak rakip oyuncunun taşını dışarı çıkarır.
Bu hamlede rakip taşın arkasına yerleştirilen hücrenin boş olması gerekir.
Oyunda taş yemek zorunludur ve çoklu taş yeme imkânı vardır.

3 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder. 

Dokuz Taş Zeka Ve Strateji Oyunu

hobieğitimdunyasi yeni zeka ve strateji oyunlarını, akıl ve zeka oyunları tutkunlarının beğenisine sunuyor. son zamanların yükselen trendi zeka oyunları alanında engin tecrübesi ve kaliteli ürün çeşitliliği ile hobi eğitim dünyasi fark yaratmaya devam ediyor. 3-99 yaş aralığında kişiler tarafından oynanabilen zeka oyunlarından bir tanesi de dokuz taş zeka ve strateji oyunudur.


9 taş oyunu iç içe 3 kare ve bu karelerin orta noktalarının birleştirildiği çizgilerden oluşur.
Oyun tahtası üzerinde oluşan 24 kesişim noktasında 9 ar taş ile oynanır.
2 oyuncu ile oynanan bir oyundur.
Oyunda amaç 3 taşı aynı hizada birleştirmektir.
Aynı zamanda rakibin taşlarının arasına talar koyarak rakibin aynı hizada 3 taş koymasını engellemektir.

2 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder.

                                                       NASIL OYNANIR?
Oyuna başlayan oyuncu ilk taşı bir noktaya bırakarak oyuna başlar.
Daha sonra sıra rakibe geçer ve rakip oyuncu da bir taş bırakır.
Her iki oyuncunun elindeki 9 taş bitene kadar oyuncular taşları sırası ile oyun tahtasına bırakırlar.
Bu sırada oyunculardan herhangi biri yatay ve dikey olarak 3 taşı aynı hizaya getirmiş ise rakibinin bir taşını alır.
Rakibinin 3 lü bir sırası var ise sıra bozulmaz, 3 lü olmayan taşlardan birisi alınır.
Ancak 3 lü sıraların dışında başka taşı yoksa  3 lü sırayı bozarak bir taş alınır.
Çapraz olarak yapılan üçlü sıralar geçersizdir.
Oyuncular ellerindeki 9 taşı oyun alanına koymadan, oyun alanındaki hiçbir taşı oynatamazlar.
Oyuncular dokundukları taşı oynamak zorundadırlar.

29 Haziran 2015 Pazartesi

ENGEL ZEKA VE STRATEJİ OYUNU



Engel zeka ve strateji oyunu her yaştan insanın beğenisini kazandı. Oynayanlar engel oyununun bağımlısı oldu. Bazı insanlar iş yerlerinde  işi gücü bırakıp engel turnuvaları düzenlemeye başladılar.
Özellikle yaz okulu yöneticilerinden gelen geri bildirimler sevindirici idi. Çocukları hiç bir şekilde oyalamıyoruz fakat engel oynamayı seviyorlar diyorlar. Bizde bunun için yaz günlerinde bir kampanya başlattık. Engel oyunu oynarken videoya çekip Facebook sayfamıza direk mesaj olarak gönderen takipçilerimizden bir kişiye engel oyunu hediye edeceğiz. İşte komik bir engel oyunu turnuvası videosunu yayınlıyoruz;


29 Mayıs 2015 Cuma

İstanbul'un Fethi 1453 Strateji Ve Zeka Oyunu

Büyük Küçük her yaştan insan zevkle oynayabilir.
İstanbulun fethi 1453 strateji oyunu ile çocuklarınız hem tarih bilincine sahip olacak hem de eğlenecekler.
Fetih 1453 oyunu bireylerin sosyalleşmesini de amaçlamaktadır.
Oyun ortalama 45 dakika sürmektedir.
Oyununun amacı oyun alanına sancak dikmektir.
fetih 1453 oyunununda oyuncular fetihte rol alan tarihi şahsiyetleri, kullanılan silahları ve taktikleri öğreniyorlar.
Oyun alanına en çok sancak diken oyuncu oyunu kazanır ve İstanbulun fatihi olur.
Sancak dikmek için her oyuncu piyon saldırısı yapmak zorundadır

Eğitici Oyun Ve Oyuncak Nedir?

Eğitici oyuncaklar, çocuklara erken yaşlarda çeşitli becerilerin kazandırılmasına katkı sağlayan oyuncaklardır. Eğitici oyuncakların bir özelliği de çocukları eğitirken eğlendiren ve aynı zamanda öğretici olmasıdır. Bir toplumun en büyük sermayesi düşünebilen, sağlıklı ve zeki çocuklarıdır. Bunun için çocuklara yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Çocuklara yapılan bu yatırım ne kadar erken yaşta başlarsa o kadar iyidir.
Eşleştirme, farklı olanı bulabilme, parçaları birleştirme,gruplama, sıralama, ilişki kurma bv becerileri gelişen çocukların yaşıtlarına göre daha zeki ve akıllı oldukları gözlenmektedir.
Bir çocuk için oyuncak çok kıymetlidir. Çocukların en iyi öğrenme metodu oynayarak öğrenme şeklidir. Eğitici oyuncakların önemi bu noktada ortaya çıkmaktadır. slogan basit; HEM OYNA HEM ÖĞREN


23 Mayıs 2015 Cumartesi

DENGE 200 PARÇA AHŞAP BLOKLAR

Hobi Eğitim Dünyası markası ile Denge 200 parça ahşap bloklar
Denge 200 parça bloklar ile sınırsız şekil yapabilme imakanına sahipsiniz
Denge 200 parça ahşap bloklar ile çok düşlediğin bina, belkide ileride sahip olmak istediğiniz bir arabayı yapabilirsiniz.
Denge blokları ile çok daha fazlasını oluşturmak Denge oyun kutusu ile mümkün.
Tamamen ahşap malzemeden oluşmaktadır ve sağlığa zararlı madde içermez.
5 Yaş ve üzeri yaş gurubu için uygundur.

Yapıştırma ve birleştirme işlemine gerek olmadan sayısız şekil yapabilirsiniz.
Ahşap eğitici akıl ve zeka oyunları www.hobiegitimdunyasi.com farkı ile karşınızda
Denge 200 parça bloklar ile aşağıdaki beceriler geliştirir;
- Kendini ifade etme becerisi
- Proje yapma becerisi
- Sosyal zeka
- Yardım etme ve yardım alma yetisi
- Disiplinli çalışma yetisi
- Hayal kurma ve gerçekleştirme yetisi
- Ayrıntıları görme becerisi
- Uzaysal ve mekansal algı gelişimi
- Dikkat ve odaklama becerisi
- Şekil ve boyut algısı

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Abalone Strateji Oyunu

Abalone dünyaca ünlü bir akıl ve strateji oyunudur.
Abalone 6 köşeli plastik bir oyun zemini üzerinde oynanır.
Abalone küre şeklindeki 14 beyaz ve 14 siyah taş ile oynanır.
Abalone oyununda amaç rakibin 6 taşını oyun alanını n dışına atmaktır.
Abalone oyunu sınırsız kombinasyona sahip bir zeka oyunudur.
Oyuna her zaman siyah taşlara sahip oyuncu başlar.
Oyun kuralları çok basittir ve oyun hemen öğrenilebilir.
Akıloyunları sınıflarında, anaokullarında, yaz okullarında, kreşlerde ve evinizde oynayabileceğiniz eğlenceli bir strateji oyunudur.
7 yaş ile 99 yaş grubuna hitap eder.
2 oyuncu ile oynanır.
Bir seferde 1,2 veya 3 topu itebilirsiniz.
Toplarınızı tek çizgi halinde veya yana doğru bir adım itebilirsiniz.

Kinetic Sand Deniz Kumu

Kinetic sand oyun kumu ile çocuklarınız oyun oynamanın zevkini yaşayacaklar.
Okulda evde her yerde gönül rahatlığı ile çocuklarınıza oynatabileceğiniz harika bir ürün
Sadece çocuklar değil aynı zamanda yetişkinlerin de zevkle oynacağı bir ürün
Dağılmayan ve kirlenmeyen kinetic sand kum oyunu %98 deniz kumu ve %2 polimer maddeden oluşmaktadır.
Kinetic sand oyun kumu ile oynarken kuma dokunmanız hazzını da yaşayacaksınız.
Kinetic sand oyun kumunu alın ve istediğiniz gibi yoğurarak oynayınız.
Oyun kumu elinize veya yüzeylere yapışmaz.
Kinetic sand oyun kumu anaokulları, etüd merkezleri, kreşler, ilköğretim okulları, oyun merkezleri için ideal bir üründür.
Grup olarak veya tek tek oynayabilirsiniz kinetic sand oyun kumu ile
Kinetic sand oyun kumu çocukların motor yeteneklerinin gelişmesine katkı sağlar.
Kolayca her şekle girebildiği için çocukların hayal dünyalarının genişlemesine de katkı sağlar.
Sağlığa zararlı madde içermez ve %100 güvenlidir.
Kinetic sand oyun kumu ideal bir terapi materyaldir.
Asla toksit maske içermez ve asla kurumaz.
3 yaş ve üzeri için uygundur.