21 Eylül 2015 Pazartesi

FANARONA ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Fanarona zeka ve strateji oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanan bir streteji oyunudur. Tüm dünyada çokca bilinen ve oynanan bir oyundur. Iphone ve andorid uygulaması şeklinde oyunları da mevcut. Fakat maalef ülkemizde fazla bilinen bir oyun değil. Hobi Eğitim Dünyası olarak fanarona oyununu ülkemizde yaygınlaştırmayı amaçlamaktayız. Ayrıca çocuklarımızı bilgisayar ve telefon bağımlılığından kurtaracak şekilde tasarlıyoruz bütün oyunlarımızı. Fanarona oyunu da bu tarz oyunlardan sadece birisidir.

Oyun 2 kişi ile oynanan bir oyundur. Oyunda 22 adet siyah ve 22 adet beyaz oyun taşı mevcuttur. Oyuna genelde beyaz taşlara sahip oyuncu başlar. Bütün taşlar oyun tahtasına yerleştirildikten sonra oyuna başlanır. Oyun tahtası üzerinde dikdörtgen bir oyun alanı mevcuttur. Taşlar oyun kutusunun üzerinde gösterildiği şekilde dizilir.

Oyunda amaç rakibin tüm taşlarını yemek veya rakibi taşlarını hareket ettiremeyeceği şekilde sıkıştırmaktır. Oyun taşları sadece çizgi üzerinden boş olan komşu bir noktaya hareket ettirilebilir.
Oyunda taş yemek zorunludur.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder