19 Eylül 2015 Cumartesi

KAPAN ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Hobi Eğitim Dünyası markasından yeni bir zeka ve strateji oyunu; KAPAN.  Oyunun ismi vurucu ve dikkat çekici. Kurt kapanı nı andırdığı için savaş oyunu algısı oluşabilir fakat öyle değil. Kapan oyunu 2 kişi ile oynanan bir strateji oyunu. Oyunun ambalajlı ve şık kutusu insanların merakını cezbediyor. Tamamen yerli üretim olan Kapan Oyunu ahşap malzemeden üretilmiştir. Sadece oyun taşları plastiktir. Oyunda 28 adet siyah ve 28 adet de beyaz taş vardır. Belli oyun kurallarına göre oynanır ve rakibin taş sayısını 3 e düşüren oyuncu oyunu kazanır. Oyunda amaç alan elde etmektir. Fakat alan elde etme rakip taşlarını yemek için gerekli. Yani en çok alan elde eden oyuncu oyunu kazanır diye bir kural yok. Oyunda 42 adet kare bulunmaktadır. 
Sırası gelen oyuncu çizgilerin kesiştiği herhangi bir noktaya taş yerleştirir. Oyuncuların ellerindeki taşlar bitene kadar bu şekilde taş yerleştirmeye devam edilir. Bütün taşlar yerleştirildikten sonra oyuncular elde ettikleri kareleri saymaya başlarlar. Elde edilen her kare için rakibin bir taşı oyun dışına çıkarılır. Bu işlem yapılırken oluşmuş kareler bozulamaz. Ondan sonra taşları yatay ve dikey hareket ettirerek kare oluşturmaya çalışırlar. her kare oluşturulduğunda rakibin bir taşı dışarı çıkarılır. Oyunu oynamak bu kadar basit. 3-99 yaş grubunda herkesin oynayabileceği bir oyundur.

Özellikle okullarda turnuvası düzenlenebilecek bir oyundur. Kapan strateji oyunu olmanın ötesinde bir dikkat oyunudur aynı zamanda.

Kapan oyununu seçkin mağazalardan ve www.hobiegitimdunyasi.com sitesinden temin edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder