4 Eylül 2015 Cuma

Rider Cesur Şövalye Oyunu

Rider cesur şövalye oyunu strateji ve taktiksel bir savaş oyunudur. Oyun özel kutusunda ve ambalajında 3- 99 yaş grubuna hitap eden bir oyundur. Rider oyunu hobiegitimdünyasi'nın diğer ürünlerinden farklı olarak tek kişi ile oynanan bir oyundur.
Oyunun kutusunda 4 adet kırmızı ve 4 adet mavi şövalyeler vardır. Kırmızı şövalyeler düşman askerlerini temsil ederken mavi şövalyeler kendi askerlerimizi temsil eder. Ayrıca oyun kutusunun içerisinde 4 adet orta çağ kale surlarını temsil eden surlar vardır.
Rider cesur şövalye oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Oyunda  5 level  vardır. Bu leveller; starter, junior, expert, master.  Oyun kutusunun içerisinde özel bir oyun kitapçığı vardır.
Kitapçıkta kolaydan zora doğru sıralanan 60 level vardır. Ayrıca kitapçığın sonunda bu levellerin çözümleri de mevcuttur.
Oyunda amaç mavi şövalyeleri kale duvarlarının içerisinde güvenliğe almaktır. Aynı zamnda kırmızı düşman şövalyelerini kale duvarlarının dışında bırakmaktır.


Oyunun Kuralları
1        Bir görev(oyun) seç. Kırmızı şövalyeleri (düşman) ve mavi şövalyeleri (senin şövalyelerin) oyun tahtasına görevde belirtildiği şekilde yerleştir
            Başlangıç düzeyinde çok iyi bir başlangıç yapabilmen için sana bir veya iki duvar verilir.
2          Tahtadaki girintileri kullanarak bir rehber/kılavuz olarak duvarların yerini belirle, böylece kırmızı şövalyeler dışarıda kalacak ve mavi şövalyeler ise kale duvarları içinde kalacak.
·         Bir mavi şövalye yalnızca her taraftan duvarlarla çevrelendiği zaman şehir duvarları içinde güvenlidir. Güvenli bölge küçük (mesela, sadece şövalyenin durduğu nokta kadar) veya büyük olabilir.
·         Mavi şövalyelerin hepsinin şehrin aynı bölümünde olması gerekmez, her biri ayrı güvenli bölgelerde olabilir.
·         Kırmızı şövalyeler asla tamamen duvarlarla çevrelenmemelidir. Fakat onlar en azından tek bir taraftan açık olan kısmen kapalı bir bölgede durabilir.
·          Tahtadaki girintiler düşmanlar için ekstra engeller değildir. Onlar sadece duvarları muhafaza etme rolüne sahiptir.
·         Her bir duvar tahtadaki girintilere tamamen uymalıdır/denk gelmelidir. Eğer uymazsa, geçerli bir pozisyona yerleştirmediğinden, onu ileride kullanmak üzere duvarında bırakabilirsin.
·         İki duvarı girintilerin kesiştiği yerde birbiriyle buluşacak şekilde yerleştirebilirsin fakat bir duvarı aynı zamanda o denk gelmeyeceği için, bir kuleye karşı(sına) (gelecek) yerleştiremezsin.
·         Şehrin büyüklüğü ve küçüklüğü önemli değildir.

3-      Yalnızca bir doğru çözüm vardır. Diğer çözümlerin hepsini oyun kitapçığının arkasında bulabilirsin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder