22 Ağustos 2015 Cumartesi

PENTAGO OYUNU

Pentago strateji ve zeka oyunu dünyanın bir çok ülkesinde çocuk eğitiminde zihinsel becerilerin gelişmesi için kullanılmaktadır. Çocuk eğitiminde kullanılan çok önemli bir materyaldir. Hobi eğitim dünyası olarak eğlenerek öğren sloganı ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çünkü unutmamak gerekir ki eğlenerek öğrenilen bilgi kalıcı bilgidir. Çağımızın önemli problemlerinden birisi de çocuklara bir konuyu öğretme sıkıntısıdır. O nedenle bütün eğitimciler çocukların eğlenerek öğrenmesi konusunda hemfikirler.
Pentago strateji ve zeka oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanmaktadır. Vikinglerin icadı olan bu oyun isveç menşeyli olarak kabul edilmektedir. Oyun tahtası üzerinde 360 derece dönebilen 4 bölme vardır. bu bölmeler 3x3 9 çukurdan oluşmaktadır. Oyun 18 beyaz ve 18 siyah taş ile 2 kişi tarafından oynanmaktadır. Oyunda amaç aynı renk 5 adet taşı yatay, dikey veya çapraz olarak aynı sıraya koymaktır.

İlk bakışta çok basit bir oyun gibi algılanmak ile birlikte hiç de öyle bir oyun değildir. Sürekli uyanık ve tetikte olmayı gerektiren bir oyundur pentago oyunu. Bir oyuncunun oyunu kazanabilmesi için, birkaç hamle sonrasını görerek ona göre taktik ve strateji geliştirmesi gerekmektedir. Aksi taktirde oyunu kazandım diye düşünürken bir anda oyunu kaybetmesi muhtemeldir.

Pentago oyununu zorlaştıran ve aynı zamanda oyunu eğlenceli kılan, oyun tahtası üzerindeki 4 bölmenin sürekli dönmesidir. Oyunun oynanışı çok basittir. her oyuncu sırası gelince 1 taşı oyun tahtasına koyar ve bölmelerden birisini 90 derece çevirir.

Anne babaların dikkat etmesi geren bir konu ise 3 yaş altı çocuklar için uygun bir oyuncak değildir.
Çünkü küçük misketler içerdiğinde yutma ve boğulma tehlikesine neden olabilir. Onun haricinde her yaş grubundan insanın oynabileceği bir oyundur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder