28 Ağustos 2015 Cuma

Reversi Oyunu Nasıl Oynanır ?

Reversi oyunu 2 kişi ile oynanan bir taktik ve strateji oyunudur. 64 adet bir yüzü siyah diğer yüzü beyaz renkte pullar ile oynanır. 64 kareden oluşan özel bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Reversi oyun tahtasının plastik, ahşap ve manyetik çeşitleri vardır. Hobi Eğitim Dünyasında manyetik ve ahşap reversi çeşitlerinin her ikisinden de mevcuttur. Oyun rekabete dayalı ve son ana kadar kimin kazanacağı belli olmayan bir oyundur. O nedenle erken sevinmek akıllıca bir iş olmaz. Reversi oyunu taktik ve stratejinin ötesinde bir sabır oyunudur. Son ana kadar soğuk kanlı olup oyundan kopmamak gerekir. Oynayan oyuncuların bağımlısı olacakları bir oyundur. Biz iş yerinde boş kaldığımız zamanlarda kendimizi oyun oynarken buluyoruz.

Oyuna başlarken oyunun ortadaki 4 noktasına siyah ve beyaz olacak şekilde yerleştirilir. Daha sonra oyuna başlayacak oyuncu kura ile belirlenir. Oyunda temel nokta rakibinin taşlarının rengini kendi rengine çevirmektir. Eğer oyuncu rakip oyuncunun taşlarının rengini çeviremiyorsa hamle yapamaz ve sıra rakip oyuncuya geçer. Oyun taşları yatay, dikey ve çaprak olarak konabilir. Taşların konabilmesinin tek kuralı vardır rakip oyuncunun taşının rengini kendi rengine çevirmektir.
Örneğin beyaz renkli oyuncu hamle yapabilmesi için , siyah renkli oyuncunun taşını veya taşlarını iki beyaz taşın arasına almak zorundadır.
Oyunda önemli noktalardan bir tanesi de köşeleri ele geçirmektir. Köşeleri ele geçiren oyuncu her zaman avantajlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder