31 Ağustos 2015 Pazartesi

AHŞAP DEDEMİN EVİ

                                                   AHŞAP MODEL DEDEMİN EVİ


Ahşap dedemin evi 93 parçadan oluşan bir sök tak model evdir. Çocukların sanatın ve şekillerin dünyası ile tanışmasına katkı sağlar. Bu üst düzey eğitim materyali konsantrasyon ve denge gelişimini sağlar. içerisindeki ahşap parçaların yeni yapılar yapmaya sağladığı olanaklar, çocuklarda birçok bilişsel ve pskolojik gelişimin gelişmesini sağlar. Mimar sinan da dahil olmak üzere, tüm dünyadaki büyük mimarlar küçük yaşlarda iken, ahşap ve taş parçalar ile oynamışlardır. Bu büyük mimarlar çocukken oynadıkları bu oyunlar ile kendilerini geliştirmişlerdir. Dedemin evi geleceğin mimarlarını yetiştirmek için tasarlanmış bir oyundur.


Çocuklarda gelişimin en önemli etkeni çocuk merkezli eğitimdir. Çocuk merkezli eğitimde ise montessori eğitim yöntemi dünyaca ünlüdür. Montessori eğitim metodunda çocuk parçalara dokunarak, hissederek öğrenir. Büyüklüğü, küçüklü, ağırlığı ve hafifliği hissederek öğrenirler. Ahşap Dedemin Evi montessori eğitim metodunu destekleyen bir oyuncaktır.



Çocuklar isterlerse ürünün katolğunda yer alan modellleri, isterlerse kendi hayal dünyalarındaki modelleri yapabilirler. Bu eğitici oyunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Unutmamak gerekir ki hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çocukların hayal gücünü geliştirmek, çocuklara vereceğiniz bilgilerden daha kıymetlidir.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder