31 Ağustos 2015 Pazartesi

AHŞAP DEDEMİN EVİ

                                                   AHŞAP MODEL DEDEMİN EVİ


Ahşap dedemin evi 93 parçadan oluşan bir sök tak model evdir. Çocukların sanatın ve şekillerin dünyası ile tanışmasına katkı sağlar. Bu üst düzey eğitim materyali konsantrasyon ve denge gelişimini sağlar. içerisindeki ahşap parçaların yeni yapılar yapmaya sağladığı olanaklar, çocuklarda birçok bilişsel ve pskolojik gelişimin gelişmesini sağlar. Mimar sinan da dahil olmak üzere, tüm dünyadaki büyük mimarlar küçük yaşlarda iken, ahşap ve taş parçalar ile oynamışlardır. Bu büyük mimarlar çocukken oynadıkları bu oyunlar ile kendilerini geliştirmişlerdir. Dedemin evi geleceğin mimarlarını yetiştirmek için tasarlanmış bir oyundur.


Çocuklarda gelişimin en önemli etkeni çocuk merkezli eğitimdir. Çocuk merkezli eğitimde ise montessori eğitim yöntemi dünyaca ünlüdür. Montessori eğitim metodunda çocuk parçalara dokunarak, hissederek öğrenir. Büyüklüğü, küçüklü, ağırlığı ve hafifliği hissederek öğrenirler. Ahşap Dedemin Evi montessori eğitim metodunu destekleyen bir oyuncaktır.



Çocuklar isterlerse ürünün katolğunda yer alan modellleri, isterlerse kendi hayal dünyalarındaki modelleri yapabilirler. Bu eğitici oyunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Unutmamak gerekir ki hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Çocukların hayal gücünü geliştirmek, çocuklara vereceğiniz bilgilerden daha kıymetlidir.








29 Ağustos 2015 Cumartesi

Ahşap Dünya Haritası Bayraklı








Hepimiz küçükken harita üzerinde ülkeleri bulma oyunu oynamışızdır. Sürekli oynayanlar için artık zevkli bir oyun olmaktan çıkmıştır; çünkü dünya üzerindeki bütün ülkelerin yerini biliyordur artık.
Fakat üniversite okuyup Liberyanın dünya üzerinde nerede olduğunu bilmeyen insanları görünce, küçük yaşlarda oynatılan harita oyununun önemi ortaya çıkmaktadır.


Üniversitede iken bir final sınavında, arkadaşımızın birisi tunusun Akdeniz'e kıyısı olup olmadığını bilmediği için soruyu cevaplayamamıştı.


Bu ahşap dünya haritası oyunu ile çocuklarınız ülkelerin dünya üzerindeki yerlerini, kıtaların yerlerini öğreneceklerdir. Ayrıca ülkelerin üzerine bayrak dikme oyunu ile ülkelerin bayraklarını da öğrenmiş olacaklardır. Ahşap Dünya Haritası oyunu bireysel olarak oynanabileceği gibi iki kişi ile de oynanabilir.


Özellikle ana okulları ve kreşlerde eğlenceli bir eğitim materyalidir. Her çocuk eğlenerek oynayacaklardır. Unutmamak gerekir ki oynarak öğrenilen bilgi kalıcı bilgidir.


28 Ağustos 2015 Cuma

Reversi Oyunu Nasıl Oynanır ?

Reversi oyunu 2 kişi ile oynanan bir taktik ve strateji oyunudur. 64 adet bir yüzü siyah diğer yüzü beyaz renkte pullar ile oynanır. 64 kareden oluşan özel bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Reversi oyun tahtasının plastik, ahşap ve manyetik çeşitleri vardır. Hobi Eğitim Dünyasında manyetik ve ahşap reversi çeşitlerinin her ikisinden de mevcuttur. Oyun rekabete dayalı ve son ana kadar kimin kazanacağı belli olmayan bir oyundur. O nedenle erken sevinmek akıllıca bir iş olmaz. Reversi oyunu taktik ve stratejinin ötesinde bir sabır oyunudur. Son ana kadar soğuk kanlı olup oyundan kopmamak gerekir. Oynayan oyuncuların bağımlısı olacakları bir oyundur. Biz iş yerinde boş kaldığımız zamanlarda kendimizi oyun oynarken buluyoruz.

Oyuna başlarken oyunun ortadaki 4 noktasına siyah ve beyaz olacak şekilde yerleştirilir. Daha sonra oyuna başlayacak oyuncu kura ile belirlenir. Oyunda temel nokta rakibinin taşlarının rengini kendi rengine çevirmektir. Eğer oyuncu rakip oyuncunun taşlarının rengini çeviremiyorsa hamle yapamaz ve sıra rakip oyuncuya geçer. Oyun taşları yatay, dikey ve çaprak olarak konabilir. Taşların konabilmesinin tek kuralı vardır rakip oyuncunun taşının rengini kendi rengine çevirmektir.
Örneğin beyaz renkli oyuncu hamle yapabilmesi için , siyah renkli oyuncunun taşını veya taşlarını iki beyaz taşın arasına almak zorundadır.
Oyunda önemli noktalardan bir tanesi de köşeleri ele geçirmektir. Köşeleri ele geçiren oyuncu her zaman avantajlıdır.

26 Ağustos 2015 Çarşamba

Matranç Matematik Satrancı

Oynadıkça öğrenin; öğrendikçe eğlenin.
Matematiği bilen bilmeyen herkesin ortak eğlencesi olan Matranç (matematik satrancı), strateji ve taktik içeren bir zeka oyunudur.
İki kişi ile oynanır ve karşılıklı hamleler esasına dayanır.
Oynamak için matematik bilgisi gerektirmez.
Genius Academy uzmanları tarafından entelektüel bir bakış açısıyla geliştirilmiş olan bu oyun; kurgusu, tasarımı ve mantığı ile dünyada bir ilktir.
Zarı atarsın, rengini seçersin, hedef sayını belirlersin, işlem sayılarını kullanarak hamleni yaparsın ve rakibinin hedef sayısını yakalamaya çalışırsın.
Yakalayamıyorsan da kaçarsın.
Taktik yaparsın, strateji belirlersin ve sen tüm bunları yaparak eğlenirken farkında olmadan matematiksel  zekanı da geliştirmiş olursun.
Sadece Matematiksel zekanı mı? Hayır! Dikkatini, konsantrasyonunu, hafızanı ve daha neler neler... Haydi bakalım, oyuna başla. "İyi olan kazansın."


·1 Adet Matranç  Tahtası
·2 Adet Matranç Taşı
·1 Adet Matranç Zarı
·1 Adet Matranç Tablosu

MATRANÇ OYUNU NASIL OYNANIR?
Matranç Tahtası :
Üzerinde 10’dan 153’e kadar Hedef Sayılar bulunan kare oyun tahtasıdır. Hedef Sayıların etrafında ise 1 ile 9 arası İşlem Sayıları bulunmaktadır. Hedef Sayıların 10’dan 89’a kadar olanlarının ortasında kare, 90’dan 153’e kadar olanlarının ise daire işareti bulunmaktadır. Matranç Tahtasındaki Hedef Sayıların dizilimi Mavi Üçgenli Köşe’den Kırmızı Üçgenli Köşe’ye Doğrudur. Matranç tahtasının tam ortasında bulunan Matranç logosu oyuna başlama noktasıdır. Oyuncular, oyunu başlatmak için zar atışı yapar ve büyük atan oyuncu taşını bu noktadan alarak oyuna başlar.
Oyuna zar atışı ile başlanır. Yüksek atan oyuncu Mavi veya Kırmızı Köşe’den birini seçer ve aynı renkteki Matranç Taşını istediği bir hedef sayının üzerine koyar. Rakibinin de bir hedef sayıya taşını koymasının ardından ilk işlem hamlesini yapar ve sıra rakibe geçer. Yapmış olduğu işlem sonucunda rakibinin üzerinde durduğu hedef sayıyı bulan oyuncu oyunu kazanır.


22 Ağustos 2015 Cumartesi

PENTAGO OYUNU

Pentago strateji ve zeka oyunu dünyanın bir çok ülkesinde çocuk eğitiminde zihinsel becerilerin gelişmesi için kullanılmaktadır. Çocuk eğitiminde kullanılan çok önemli bir materyaldir. Hobi eğitim dünyası olarak eğlenerek öğren sloganı ile çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Çünkü unutmamak gerekir ki eğlenerek öğrenilen bilgi kalıcı bilgidir. Çağımızın önemli problemlerinden birisi de çocuklara bir konuyu öğretme sıkıntısıdır. O nedenle bütün eğitimciler çocukların eğlenerek öğrenmesi konusunda hemfikirler.
Pentago strateji ve zeka oyunu özel bir oyun tahtası üzerinde oynanmaktadır. Vikinglerin icadı olan bu oyun isveç menşeyli olarak kabul edilmektedir. Oyun tahtası üzerinde 360 derece dönebilen 4 bölme vardır. bu bölmeler 3x3 9 çukurdan oluşmaktadır. Oyun 18 beyaz ve 18 siyah taş ile 2 kişi tarafından oynanmaktadır. Oyunda amaç aynı renk 5 adet taşı yatay, dikey veya çapraz olarak aynı sıraya koymaktır.

İlk bakışta çok basit bir oyun gibi algılanmak ile birlikte hiç de öyle bir oyun değildir. Sürekli uyanık ve tetikte olmayı gerektiren bir oyundur pentago oyunu. Bir oyuncunun oyunu kazanabilmesi için, birkaç hamle sonrasını görerek ona göre taktik ve strateji geliştirmesi gerekmektedir. Aksi taktirde oyunu kazandım diye düşünürken bir anda oyunu kaybetmesi muhtemeldir.

Pentago oyununu zorlaştıran ve aynı zamanda oyunu eğlenceli kılan, oyun tahtası üzerindeki 4 bölmenin sürekli dönmesidir. Oyunun oynanışı çok basittir. her oyuncu sırası gelince 1 taşı oyun tahtasına koyar ve bölmelerden birisini 90 derece çevirir.

Anne babaların dikkat etmesi geren bir konu ise 3 yaş altı çocuklar için uygun bir oyuncak değildir.
Çünkü küçük misketler içerdiğinde yutma ve boğulma tehlikesine neden olabilir. Onun haricinde her yaş grubundan insanın oynabileceği bir oyundur.

8 Ağustos 2015 Cumartesi

DÜMEN ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

                                                DÜMEN ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Dümen oyunu özel oyun tablasında 16 şar taşla 2 kişi tarafından oynanan bir strateji oyunudur.
Taşların oyun tablasındaki dairesel hücrelere yerleştirilmesi ile oyun başlar.
Oyunda amaç rakibin taş sayısını 3 e indirmektir.
Taşlar ileri, geri, sağa veya sola doğru çizgi üzerinde boş olan komşu hücreye hareket ettirilir.
Oyuncu rakip taşın üzerinden atlayarak rakip oyuncunun taşını dışarı çıkarır.
Bu hamlede rakip taşın arkasına yerleştirilen hücrenin boş olması gerekir.
Oyunda taş yemek zorunludur ve çoklu taş yeme imkânı vardır.

3 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder. 

Dokuz Taş Zeka Ve Strateji Oyunu

hobieğitimdunyasi yeni zeka ve strateji oyunlarını, akıl ve zeka oyunları tutkunlarının beğenisine sunuyor. son zamanların yükselen trendi zeka oyunları alanında engin tecrübesi ve kaliteli ürün çeşitliliği ile hobi eğitim dünyasi fark yaratmaya devam ediyor. 3-99 yaş aralığında kişiler tarafından oynanabilen zeka oyunlarından bir tanesi de dokuz taş zeka ve strateji oyunudur.


9 taş oyunu iç içe 3 kare ve bu karelerin orta noktalarının birleştirildiği çizgilerden oluşur.
Oyun tahtası üzerinde oluşan 24 kesişim noktasında 9 ar taş ile oynanır.
2 oyuncu ile oynanan bir oyundur.
Oyunda amaç 3 taşı aynı hizada birleştirmektir.
Aynı zamanda rakibin taşlarının arasına talar koyarak rakibin aynı hizada 3 taş koymasını engellemektir.

2 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder.

                                                       NASIL OYNANIR?
Oyuna başlayan oyuncu ilk taşı bir noktaya bırakarak oyuna başlar.
Daha sonra sıra rakibe geçer ve rakip oyuncu da bir taş bırakır.
Her iki oyuncunun elindeki 9 taş bitene kadar oyuncular taşları sırası ile oyun tahtasına bırakırlar.
Bu sırada oyunculardan herhangi biri yatay ve dikey olarak 3 taşı aynı hizaya getirmiş ise rakibinin bir taşını alır.
Rakibinin 3 lü bir sırası var ise sıra bozulmaz, 3 lü olmayan taşlardan birisi alınır.
Ancak 3 lü sıraların dışında başka taşı yoksa  3 lü sırayı bozarak bir taş alınır.
Çapraz olarak yapılan üçlü sıralar geçersizdir.
Oyuncular ellerindeki 9 taşı oyun alanına koymadan, oyun alanındaki hiçbir taşı oynatamazlar.
Oyuncular dokundukları taşı oynamak zorundadırlar.