24 Ekim 2015 Cumartesi

ZEKA VE STRATEJİ OYUNLARI- ALQUERKURT

Hobi Eğitim Dünyasından zeka ve strateji oyunları serisi. Aşağıda Hobi Eğitim Dünyası markasının piyasaya yeni çıkardığı zeka ve strateji oyunlarından Alquerkurt zeka ve strateji oyununun görsellerini bulacaksınız. Eğlenceli ve eğitici bir zeka oyunu olan Alquerkurt ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırtasiyelerden Alquerkurt ürününü temin edebilirsiniz. Ayrıca Hobi Eğitim Dünyasının internet sitesinden de alabilirsiniz. Alquerkurt oyunu dama mantığı ile geliştirilmiş olan bir oyundur.



23 Ekim 2015 Cuma

ZEKA VE STRATEJİ OYUNLARI- FANARONA

Hobi Eğitim Dünyasından zeka ve strateji oyunları serisi. Aşağıda Hobi Eğitim Dünyası markasının piyasaya yeni çıkardığı zeka ve strateji oyunlarından Fanarona zeka ve strateji oyununun görsellerini bulacaksınız. Eğlenceli ve eğitici bir zeka oyunu olan Fanarona ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırtasiyelerden fanarona ürününü temin edebilirsiniz. Fanarona oyunu dama mantığı ile geliştirilmiş olan bir oyundur.



ZEKA VE STRATEJİ OYUNLARI- SURAKARTA

Hobi Eğitim Dünyasından zeka ve strateji oyunları serisi. Aşağıda Hobi Eğitim Dünyası markasının piyasaya yeni çıkardığı zeka ve strateji oyunlarından surakarta zeka ve strateji oyununun görsellerini bulacaksınız. Eğlenceli ve eğitici bir zeka oyunu olan surakarta ahşap malzemeden üretilmiştir. Kırtasiyelerden surakarta ürününü temin edebilirsiniz.


SURAKARTA ZEKA VE STRATEJİ OYUNU


2 Ekim 2015 Cuma

BRAİN STORM BEYİN FIRTINASI ZEKA GELİŞTİREN BLOKLAR

Hobi Eğitim Dünyası markasından yeni bir ürün daha; BRAİN STORM BEYİN FIRTINASI ZEKA GELİŞTİREN BLOKLAR. Tamamen ahşap bloklardan oluşan zeka geliştiren bir oyun seti.



Beyin Fırtınası, 15 adet farklı şekil ve renkteki ahşap bloklar ile kitapçıktan oluşan bir zeka oyunudur. Bu bloklar ile değişik kombinasyonlarda birçok desen, figür hatta 3 boyutlu şekiller elde edebilirsiniz. Bu işlemler esnasında mantıksal düşünmeyi öğrenir, matematiksel kavramları tanırsınız. Sorun çözme yetinizi geliştirmeye yardımcı olur, şekil ve renkleri tanımanıza ve zeka gelişimine olumlu katkıda bulunur. Beyin fırtınası oyunu öğrenme becerilerinin gelişmesine katkı sağlar. Bu Bloklarla 100 den fazla değişik şekil oluşturabilirsiniz. Sonuçta hayal dünyasının sınırı yoktur. Beyin fırtınası 4 farklı görev seviyesine sahiptir; başlangıç, orta, ileri ve uzman.
Beyin fırtınası oyunu orjinal kutusunda ve ambalajında satılan bir oyun. Oyun kutusunun içerisinde çeşitli seviyelerde problemlerin ve çözümlerin olduğu bir kitapçıkta var. İsterseniz o kitapçıktaki şekilleri isterseniz de daha farklı şekilleri yapabilirsiniz.



Beyin fırtınası zeka geliştiren bloklar ile balık, araba, şemsiye, gökdelen, kelebek, çufçuf tren, gemi, yengeç, roket, saray, çam ağacı gibi şekiller yapabilirsiniz. İlk bakışta basit bir oyun gibi gözüken beyin fırtınası zeka geliştiren bloklar ile oynamaya başladığınız zaman hiç de öyle kolay bir oyun olmadığını anlayacaksınız.


1 Ekim 2015 Perşembe

DOKUZ TAŞ ZEKA VE STRATEJİ OYUNU

Yeni nesil pek bilmez dokuz taş oyununu. Eskilere dokuz taş dediğiniz zaman, toprağa çizerek çakıl taşları ile oynadıkları oyun akıllarına gelir. Böylece onları çocukluklarına götürmüş olursunuz. Cep telefonlarının ve bilgisayar oyunlarının olmadığı zamanlarda çocuklar dokuz taş, üç taş gibi oyunlar oynarlardı. Bu oyunların güzelliği ise evlerde tek başlarına oynanan oyunlar olmaması. Sokakta arkadaşları ile birlikte oynan oyunlardı. psikolojik hastalıkların pek bilinmediği zamanlardı. Çocuklar küçük şeyler ile mutlu olabiliyorlardı.

Hobi Eğitim Dünyası akıl ve zeka oyunları alanında uzmanlaşmış bir firma. Nostaljik oyunları yeni nesil ile buluşturmayı amaçlayan Hobi Eğitim Dünyası Ahşap dokuz taş oyununu tüm çocukların ve yetişkinlerin hizmetine sunmakta. Çocukluğunu özleyen herkesin alıp evde çocukları ile birlikte oynayabilecekleri basit bir oyun.

Dokuz taş oyununun oynanması ve kuralları çok basit. Oyun iç içe 3 kare ve bu karelerin orta noktalarının birleştirildiği çizgilerden oluşan bir oyun tahtası üzerinde oynanır. Oyun tahtası üzerinde oluşan 24 kesişim noktasında 9 ar taş ile oynanır. 2 kişi ile oynanan bir oyundur. Oyunda amaç 3 taşı aynı hizaya getirmektir. Bu üç taş yatay ve dikey olarak bir araya getirilebilir. Aynı zamanda rakibin taşlarının arasına taşlar koyarak rakibin aynı hizada 3 taş koymasını engellemektir. 2 taşı kalan oyuncu oyunu kaybeder. Oyuna ilk başlayan oyuncu herhangi bir noktaya taş koyarak oyuna başlar. Daha sonra sıra rakibe geçer ve rakip oyuncu bir taş koyar. Her iki oyuncunun elindeki 9 taş bitene kadar oyuncular ellerindeki taşları sırası ile oyun tahtasına bırakırlar. Bu sırada oyunculardan herhangi birisi yatay ve dikey olarak 3 taşı aynı hizaya getirmiş ise rakibinin bir taşını alır. Rakibinin 3 lü bir sırası var ise sıra bozulmaz, 3 lü olmayan taşlardan birisi alınır. Ancak 3 lü sıraların dışında başka taşı yoksa 3 lü sırayı bozarak taş  alınır. Çapraz olarak yapılan üçlü sıralar geçersizdir. Oyuncular ellerindeki 9 taşı oyun alanına koymadan oyun alanındaki hiç bir taşı oynatamazlar. Oyuncular oynadıkları taşı oynamak zorundadırlar.

Tamamen ahşap malzemeden üretilmiş olan dokuz taş oyununun taşları da ahşaptır. Sağlığa zararlı hiç bir madde içermez. Günümüzde ahşap, organik oyuncaklar çok popüler. Ebeveynler çocuklarının plastik oyuncaklar ile oynamalarını tercih etmiyorlar artık. O nedenle ahşap oyuncaklar tercih sebebi oluyor. Bir de bu ahşap oyuncaklar eğitici ve öğretici oldu mu mükemmel bir ürün ortaya çıkmış oluyor.