21 Kasım 2014 Cuma

AHŞAP MAKET YAPIMI

Hobi Eğitim Dünyası ailesinin en gözde ürünlerinden birisi olan üç boyutlu ahşap maketler küçük büyük her yaş grubunun dikkatini çekmektedir. ilkokul çocuğundan emekli bir insanının bile rahatlıkla oynayabileceği maketler hayatınızı güzelleştirecektir. Evinizde ailenizle veya arkadaşlarınızla yapacağınız ahşap maketler size bir şeyleri inşa etmenin hazzını yaşatacaktır.
Hem de birlik olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Evde televizyon karşısında kilitlenip kalan ve birbirine yabancılaşan bireyleri ancak farklı aktiviteler ile bir araya getirebilirsiniz. Doğa boşluk kabul etmiyor maalesef. televizyonun yerini dolduracak aktiviteler oluşturamazsanız çocuklarınızdan şikayetçi olamazsınız. Bu yazımızda günümüzün moda hobi araçlarından birisi olan maket yapımı hakkında bilgi vereceğim.
Ahşap maket plakalardan oluşur ve bu plakalar üzerindeki parçaları ayırdıktan sonra parçaları birleştirerek üç boyutlu şekiller yapılır. Paketin içerisinde yapım krokisi vardır. krokide her bir parça numaralar ile belirlenmiştir. Benzer numaraları birbirine monte ettiğinizde maket yapımını tamamlamış olursunuz. Çocuklar zeka ve el becerilerini geliştirmek için, büyükler ise hobi amaçlı kullanır maketleri,
Ahşap malzemeden üretildiği için sağlığa zararlı madde içermez.
Maketin yapımını tamamladıktan sonra istediğiniz renk ve desene boyayabilirsiniz. Boyama işlemini istediğiniz boya türü ile yapabilirsiniz. herhangi bir sıkıntı oluşturmaz. Yapmış olduğunuz maketleri uzun süre saklamak ve sergilemek istiyorsanız herhangi bir yapıştırıcı yardımı ile sağlamlaştırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder