25 Şubat 2016 Perşembe

AKIL VE ZEKA OYUNLARI ATÖLYESİ

Yaşadığımız dönemim iletişim araçlarının kuşatmasıyla sanallaşan çocuklarımızı, iletişim araçlarının zararlı etkilerinden korumak, sosyalleşmelerine katkıda bulunmak, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleneksel ve modern oyunlarla tanıştırmak ve önemli değerlerimizi eğlenerek öğretmeye çalışmak en önemli hedefimizdir. Bunun yanı sıra çocuklarımızın oyunları oynayarak eğlenecek ama aynı zamanda strateji geliştirerek ileriye dönük hamleler planlamayı, görgü kuralları çerçevesinde centilmence müsabaka yapmayı ve mücadele etmeyi, iletişim becerisini geliştirme ve sosyalleşmeyi, risk almayı, gözlem yapmayı ve karar vermeyi de öğrenmiş olmalarını hedeflemekteyiz.

AKIL VE ZEKA OYUNLARI

                                                               AKIL VE ZEKA OYUNLARI
Oyun temelli eğitim modelinde akıl ve zeka oyunları oynatılmaktadır. Oyun temelli eğitim de çocuklar oynayarak ve eğlenerek öğrenmekteler. Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki oynayarak öğrenilen bilgi daha kalıcı olmaktadır. Avrupa da Akıl Ve Zeka oyunları oldukça yaygın durumdadır. Ülkemizde de akıl ve zeka oyunları yaygınlaşmaya başlamıştır. Ülkemizde ortaokullarda akıl ve zeka oyunları seçmeli ders olmuştur. Ayrıca ilkokullarda da sosyal etkinlik derslerinde akıl ve zeka oyunları oynatılmaktadır. Akıl ve zeka oyunları çocukların dikkat, konsantrasyon, analitik düşünme, akıl yürütme, parça bütün ilişkisini kurma, stratejik düşünme ve problem çözme yeteneklerinin gelişmesine katkı sağladığı bilimsel olarak kabul edilmiştir. Geleneksel zeka oyunlarımız Mangala, Üç taş, Dokuz taş akıl ve zeka oyunları derslerinde oynatılan oyunlardandır. Özellikle Mangala Dünya çapında oynanan bir oyun haline gelmiştir. Avrupa da bir çok üniversitede akıl ve zeka oyunları kütüphaneleri kurulmuş durumdadır. Aşağıda bu kütüphanelerden görüntüler bulunmaktadır.






23 Şubat 2016 Salı

OTHELLO ZEKA OYUNU

Othello zeka oyunu iki kişi ile oynanan zevkli bir akıl ve zeka oyunudur. Othello oyununun diğer adı Pentago oyunudur. Dünya üzerinde daha çok Pentago olarak bilinmektedir. Hobi Eğitim Dünyası firmasının zengin akıl ve zeka oyunları çeşitlerinden sadece birisidir.  Othello veya pentago oyunu 360 derece dönebilen 4 adet kare oyun tahtası üzerinde oynanan bir oyundur. Othello oyununda 18 adet siyah ve 18 adet te beyaz oyun taşları vardır.  Daha ayrıntılı bilgi için Hobi Eğitim Dünyası markasının internet sitesini ziyaret ediniz.

GELENEKTEN GELECEĞE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI

İstanbul da 5 ilçe ve 32 ortaokul arasında düzenlemiş olduğumuz "Gelenekten Geleceğe Akıl Ve Zeka Oyunları Turnuva" haberimiz öğretmenim dergisi 90. sayısında haber oldu. Öğretmenim dergisi yöneticilerine nazik davranışlarından ötürü teşekkür ediyoruz. Turnuva kapsamında ahşap mangala oyunu, dokuz taş oyunu, engel oyunu ve reverse oyunu oynanmaktadır. Turnuvamız 5-6 Nisanda final maçları ile sonuçlanacaktır. Turnuva sonucunda her oyun dalındaki birincilere 1000 tl ödül verilecektir.

9 Şubat 2016 Salı

GELENEKTEN GELECEĞE AKIL OYUNLARI TURNUVASI

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü,Genç Öncüler Gençlik Derneği ve Hobi Eğitim Dünyası olarak 09.02.2015 tarihinde "gelenekten geleceğe akıl oyunları"  proje protokolünü imzaladılar. İmza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bey, Genç Öncüler Derneği Başkanı Orhan Özer bey ve Hobi Eğitim Dünyası adına Murtaza Koçak bey katıldılar.
Proje İstanbulda 5 ilçede ve 32 okulda uygulanacak. Proje kapsamında geleneksel oyunlarımızdan Mangala ve Dokuz Taş oyunları oynatılacak. Modern akıl oyunlarından ise Engel ve Reverse oyunu oynatılacak. Bu proje ile okullarımız akıl ve zeka oyunları ile tanışacaklar.

4 Şubat 2016 Perşembe

OYUN ÇAMURU

MURAT MENTEŞ İLE MANGALA OYUNU

29 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında Ataşehir Optimum Alış Veriş Merkezinde düzenlenen akıl ve zeka oyunları festivalindeki standımızda yazar Murat Menteşi ağırladık. Kendisi standımıza yoğun ilgi gösterdi. Abalone ve mangala oyun kurallarını anlattık. Mangala oyununun tarihçesi hakkında Murat menteşe bilgi verdik. Daha sonra Mangala masamızda Murat menteş ile mangala oyunu oynadık. Mangala zeka oyunu murat menteşin ilgisini çekti.











AHŞAP MANGALA OYUNU

29 Ocak-7 Şubat tarihleri arasında Optimum Alış Veriş Merkezinde düzenlenen kitap şenliğinde akıl ve zeka oyunları standı açtık. Standta ahşap masa mangala ve masa engel oyunları da vardı. Hindistandan misafirlerimiz de vardı. Geleneksel türk akıl ve zeka oyunu mangalayı yabancı misafirlerimize de öğrettik. Mangala oynamayı çok sevdiler.